Toon alle 1 resultaten
Sorteer op:

SOA-test Compleet (partnerbundel)

217,00 234,00
Beschikbaarheid: Out of stock

 

Gonorroe test

Wat is een Gonorroe (Druiper)?:

Wat is een druiper? Gonorroe (druiper) is een seksueel overdraagbare aandoening (SOA) die wordt veroorzaakt door de gonokokken bacterie. Gonorroe wordt in de volksmond ook wel een druiper genoemd. Kenmerkend aan Gonorroe is dat deze aandoening enorm besmettelijk is.

Hoe ervaart een vrouw een druiper?

Druiper vrouw. Ongeveer 30 tot 40% van de vrouwen heeft geen directe symptomen of klachten bij een druiper. Bij vrouwen zijn de symptomen van gonorroe vaak herkenbaar in een milde vorm. De symptomen worden vaak verward met een vaginale infectie of een blaasontsteking. De symptomen die bij vrouwen in veel gevallen opkomen zijn:

 • een pijnlijk of branderig gevoel bij het plassen.
 • vaginale bloeden tussen de periodes.
 • verhoogde vaginaal (onaangenaam ruikende dikke vaginale afscheiding, vaak groen of geel van kleur).
 • jeuk en branderig gevoel van de vagina, aandrang tot plassen.

Vrouwen met gonorroe (druiper) lopen een groot risico op het ontwikkelen van ernstige complicaties.

Hoe ervaart een man een druiper?

Druiper man. Sommige mannen met een druiper ervaren totaal geen symptomen. De meerderheid van de mannen krijgt daarentegen last van symptomen die twee tot vijf dagen na de besmetting verschijnen. De symptomen die bij mannen ontstaan bestaan vaak uit:

 • pusachtige afscheiding uit de plasbuis, die vaak wit, geel of groen van kleur is.
 • pijnlijke of gezwollen testikels (teelballen of zaadbalen) bij sommige mannen.
 • regelmatig kleine beetjes plassen.
 • een branderig of geïrriteerd gevoel bij het urineren.

Symptomen van rectale infecties kunnen bij zowel mannen als vrouwen anale jeuk, slijmerige afscheiding, anale pijn zijn of pijn tijdens het poepen veroorzaken. Rectale besmetting hoeft niet altijd klachten te geven. Vaak ook een geïrriteerde keel die een zere keel tot gevolg hebben, maar veroorzaakt meestal geen symptomen.

Gonorroe (druiper) wordt niet alleen tijdens geslachtsgemeenschap doorgeven maar ook tijdens orale seks. Daarnaast kan een Gonorroe besmetting worden doorgegeven middels vingeren of aftrekken.

De besmetting ontstaat doordat de gonokokken zich vestigen in de slijmvliezen van de anus, penis,vagina, keel en/of ogen. Op het moment dat de gonokken zich hebben genesteld in de slijmvliezen treed er een infectie op die uiteindelijk zelfs de bloedbaan kan bereiken. Men dient dus goed kennis te nemen van de symptomen zoals hieronder is beschreven.

Heb ik een Gonorroe (Druiper)?:

Heb ik Gonorroe? Bij een Gonorroe infectie is het zo dat vrouwen meestal geen of weinig van de Gonorroe klachten ervaren. Mannen daarentegen wel. Meestal al binnen enkele dagen tot enkele weken. De symptomen die bij een Gonorroe infectie horen zijn:

 • Toegenomen vaginale afscheiding lucht die pusachtig is en die een onfrisse lucht heeft.
 • Extra bloedverlies tussen twee achtereenvolgende menstruaties.
 • Een geel/groenige pusachtige afscheiding die afkomstig is uit de plasbuis.(Een druiper)
 • Lichamelijke ongemakken als irritaties en pijn tijdens het plassen.
 • Jeuk rondom de anus.
 • Pusachtige substantie bij de ontlasting.
 • Ontstoken klieren in de keel, hals of elders in het lichaam.

Wanneer iemand zich niet laat behandelen tegen Gonorroe (druiper) en actie onderneemt op de symptomen leidt dit bij mannen tot een bijbalontsteking en bij vrouwen tot een eileiderontsteking. Zwangere vrouwen met een Gonorroe besmetting kunnen deze infectie zelfs doorgeven aan hun kind. Gonorroe is een vroeg stadium beter te behandelen. Doe de anonieme gonorroe zelftest.

Verschil Druiper of Gonorroe?

Wat is een Druiper, een Druiper is een ander woord voor Gonorroe. Gonorroe is de medische vakterm voor wat men vaak een Druiper noemt. Een Druiper en Gonorroe is namelijk exact hetzelfde alleen word het woord Druiper vaak gebruikt door de jeugd waar de medische vakterm Gonorroe is. Het woord Gonorroe wordt vaak verkeerd geschreven, bv gonnoroe, gonoroe waar het woord druiper vaak goed gaat.